Dagjes uit Fun Lifestyle

10 x wat te doen in een ziekenhuis

9 januari 2016
Wat te doen in een zieknhuis-bezigheden tijdens een zieknhuis bezoek-GoodGirlsCompany

Ziekenhuizen zijn saai. Normaal lijkt het altijd alsof de tijd vliegt en maar in een ziekenhuis staat hij nagenoeg stil. Naast de vaste routine is er weinig anders om je afleiding te bieden. Een ziekenhuisopname op een normale dag is al erg saai, maar wanneer je net als wij de dagen tussen Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag in het ziekenhuis moet doorbrengen, maak je waarschijnlijk wel de meest saaie dagen EVER mee. Tijd om van de nood een deugd te maken. Het leven is een feestje, maar je moet wel je eigen slingers ophangen. Dus waarom niet in het ziekenhuis? Tijdens onze opname bedachten we de volgende 10 activiteiten die je kan doen in een ziekenhuis.

Klik hier als je de video niet kan zien

 1. Doe een middagdutje

  Zoals ik eerder schreef, staat een ziekenhuis niet symbool voor een plek waar je veel slaap krijgt. Regelmatig staat middenin de nacht verplegend personeel in je kamer. Daar schrik je soms wel even van. Ook al komen ze in vrede. Het bed is natuurlijk niet zo lekker comfortabel zoals bij jou thuis. Ook laat de temperatuur in je slaapkamertje nog wel wat te wensen over. Datgene wat voor dekentje mag doorgaan, gebruik ik thuis als handdoek. Een slaapgebrek (en daardoor ook verminderde weerstand) heb je snel op gelopen. Slaapt jouw kindje? Heb je gegeten? Doe de gordijntjes dicht en doe ook even een middagdutje. Desnoods rijd je naar je eigen huis en ga je daar even op één oor.

 2. Chillen in de ouderkamer

  In mijn ziekenhuis bleken ze een ouderkamer te hebben. Beetje jammer dat ik daar zo laat achterkwam, maar toen ik het eenmaal wist, was ik er niet meer weg te slaan. Er stond een koffiezetapparaat met (gratis) drankjes, er lagen tijdschriften en er was een tv. En als je geluk hebt, zijn er weinig andere ouders.

 3. Word vrienden met andere ouders

  Het schijnt dat wanneer je samen iets (traumatisch) meemaakt dit een goede basis is voor een vriendschap. Gedeelde smart is halve smart. Je leert elkaar op een kwetsbaar moment kennen en het is fijn om in betere tijden daar nog eens op terug te blikken.

 4. Take a break

  Even en pauzemoment nemen is belangrijk. Of het nu een kleine koffiepauze is (of chocolademelk), je net zoals wij even vlug naar de IKEA racet om toch die kast te bestellen ( beetje jammer dat we in de haast de verkeerde mee namen), of ‘s avonds een vriendin langs komt waarmee je gezellig even in het bedrijfsrestaurantje beneden bij kletst. Deze kleine onderbrekingen van de dagelijkse ziekenhuisroutine zijn belangrijk. Het helpt je om even nieuwe energie te krijgen.chocolademelk

 5. Ontdek het ziekenhuis

  Meestal nam ik de lift direct naar de goede verdieping. Toen ik de trap nam, las ik op een briefje dat alle verdiepingen ook per trappenhuis te bereiken zijn. Dat liet ik me geen tweede keer vertellen. Na een paar dagen wist ik heel goed hoe onze unit eruit zag. Ook ben ik wel eens op een andere verdieping geweest. Maar ik had er geen weet van dat mijn ziekenhuis 8 verdiepingen heeft. Dat de glanzende platen die ik vanuit het atrium zag in werkelijkheid dus ramen zijn. Oh het is wel belangrijk dat je natuurlijk niemand in de weg loopt en een beetje discreet te werk gaat in verband met de privacy.

 6. Maak een buitenwandeling

  Niet elk ziekenhuis staat op een toplocatie. Maar als dit wel het geval is, is dat natuurlijk niet onaardig. Zo bleek mijn ziekenhuis verschillende wandelroutes te hebben. Met wandelingen variërend van 10- 25 minuten. Goed te doen voor de ongeoefende wandelaar zoals ik.

 7. Geniet van kunst

  Een ziekenhuis heeft veel muren. Net zoals thuis moeten die gevuld worden. Anders is zo’n muur natuurlijk ook maar kaal. Kunst moet iets moeilijks, onverklaarbaars en ongrijpbaars zijn dus geen kindertekeningen, posters of tegeltjes met leuke spreuken. En dat levert dus mooie pareltjes op. Van gebouwtjes waarop een naakt vrouwenlichaam gedrapeerd ligt (vast kunstzinnig maar ik vond het morbide) tot platen die de tekeningen van mijn kroost amper overstijgen. Als je denkt dat je alles gezien hebt? Dan ga je toch gewoon een lijstje maken met je top 10 lelijkste kunstwerkjes?

 8. Bezoek het stiltecentrum

  Het stiltecentrum is een plek van bezinning. Hier kun je je even terug trekken, nadenken, bidden of slecht nieuws een plekje geven. Bijna elk ziekenhuis heeft er wel een. Sommige zijn op bepaalde tijdens open. Bij anderen kan je de hele dag naar binnen lopen.

 9. ZiekenhuisBingo

  Ook bedacht ik het spelletje ZiekenhuisBingo. In plaats van nummertjes, gebruik je nu bepaalde ziekenhuisclichés. Vervolgens streep je ze één voor één af. Een leuke manier om de tijd te doden en je zal zien dat je veel aandachtiger om je heen kijkt. Wat inspiratie nodig? Hierbij alvast een voorzet:
  – de zwangere vrouw die op het laatst loopt en door het ziekenhuis waggelt
  – de nieuwe ouders die nog enigszins onwennig maar toch trots met hun baby het ziekenhuis verlaten
  – het bezoek dat met lege handen bij het ziekenhuis aankwam en nog snel even iets uit het winkeltje moet halen
  – de student in het bedrijfsrestaurant die dit als bijbaantje doet
  – de bezoeker die te druk is met zijn telefoon om echt aandacht te schenken aan het tafelgezelschap
  – het jengelende kind dat zo’n grote folieballon wil
  – de ontsnapte folieballon gevuld met helium die tegen het dak/plafond aan plakt totdat hij leeg is en naar beneden komt
  -de patiënt met infuuspaal die buiten staat te roken
  – het echtpaar in matchend uniseks windjack

 10. Help een handje mee

  Hoewel er voldoende personeel aanwezig is, is een ziekenhuis natuurlijk geen hotel-restaurant. In mijn ziekenhuis bieden ze ouders de mogelijkheid om bij hun kind te blijven: rooming in. Naast dat het voor mijn baby prettig is dat ik ‘s nachts in de buurt was, kon ik daardoor ook mee helpen met de verzorging. Het personeel was heel aardig, maar uiteindelijk is het toch prettiger als een bekende zoals mama of papa het aankleedt, of in bad stopt. Of erbij is wanneer men plakkertjes moet verwijderen of medicijnen moet geven.

Vind jij een ziekenhuis ook altijd zo saai? En wat doe jij om de tijd te doden?

GoodGirlsCompany handtekening

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  MamavdDag
  9 januari 2016 at 23:32

  Ik doe eigenlijk altijd hetzelfde: kijken wat er te snaaien valt, de muurkunsten bewonderen en socializen met andere ziekenhuisgangers. Tsja, je moet wat hè.

  En oja, ik probeer me altijd te bedenken wat er aan de hand kan zijn met iedereen die daar op de dokter zit te wachten en ik observeer hoe andere moeders met hun kids omgaan. Hihi. Het stiltecentrum bezoeken voor een keertje vind ik trouwens ook geen slecht idee.

 • Reply
  poweredbyflowers
  9 januari 2016 at 19:00

  Toen ik je foto zag, dacht ik dat erbij zou staan : sporten, loop de trappen op en af :-). Leuke ideetjes!

 • Reply
  artisticstateofmind
  9 januari 2016 at 16:13

  Ligt eraan waarom je in t zh ligt natuurlijk. K moest vd week 24u plat blijven en dan kan je ook niet zoveel helaas

  • Reply
   Josan
   9 januari 2016 at 16:38

   Oh vervelend, hopelijk gaat het nu beter. Mijn dochtertje was ziek dus bleef ik bij haar in het ziekenhuis. Dat is natuurlijk een heel ander uitgangspunt.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!